Archief: Vrijheidsconcert

Op 2 november 2019 presenteerde Theo van Drunen het Vrijheidsconcert t.g.v. “75 jaar vrijheid in Oosterhout” in theater De Bussel in Oosterhout.

Engelse bevrijders in Oosterhout
Engelse bevrijders in de Arendstraat in Oosterhout!

In november 2019 vierde Oosterhout dat het 75 jaar daarvoor bevrijd was van de Duitse bezetters. Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout organiseerde daarom in oktober en november 2019 allerlei festiviteiten om dit heuglijke feit te gedenken. Een van de festiviteiten was een groots concert in theater De Bussel.

De optredende groepen waren:

Theo praatte en zong het geheel aan elkaar met verhalen en liedjes over oorlog, vrede en vrijheid. Hij vertelde de verhalen over de oorlog zoals hij die rechtstreeks van zijn ouders had gehoord. Hij zong samen met Annet Beunk het prachtige “Niet bang zijn” van Miel Cools. En hij vroeg zich hardop af of we eigenlijk wel iets geleerd hebben van die oorlog. Hij vulde dat aan met zijn dromen over een wereld zonder oorlog en haat, een wereld waarin de verschillen tussen mensen vanzelfsprekend zijn, een wereld zonder landen en grenzen, een wereld zonder godsdiensten, een wereld zonder geld… En als climax van die dromen zong hij samen met de ruim 100 koor- en harmonieleden en met de 400 bezoekers in de zaal Imagine van John Lennon.

Interview in BN/De Stem van 2-11-2019
Weekblad Oosterhout, 23-10-2019

Zie ook: oosterhout.nieuws.nl

Reacties:

Annet Beunk op een fotomontage bij een artikel over “75 jaar vrijheid in Oosterhout” in het Weekblad Oosterhout van 6 november 2019
Recensie over het Vrijheidsconcert in Weekblad Oosterhout van 6 november 2019

“Niet bang zijn” (van Miel Cools) door Theo van Drunen en Annet Beunk tijdens het Bevrijdingsconcert in theater De Bussel in Oosterhout op 2 november 2019.